Moja sudbina

Moja sudbina 48 epizoda

Kahraman dobije telefonski poziv nakon kojeg skoro da padne. Elif ga upita sta se desilo, sta mu je a on joj samo odgovori otac, moj otac. Zija bej je umro. Nakon toga sazna da je nesto sakriveno, Sonaj mu kaze da su mu zena i dijete zivi, da ih je pronasao.

Zijina dzenaza je bila. Kahramanova sestra Merjem je skroz lose. Jakup govori Kahramanu kako ce izdrzati ovu bol na sta mu Kahraman odgovara da ne zna. Maksut pita Jakupa i majku zasto ih zanima porodica Jorukhan.

Sonaj dolazi kdo Elif i gleda u nju te je zamislja kao svoju zenu i Topraka kao svoje dijete. Defne odlazi sa kcerkom svojom i odlazi kod Sonaja te nazdravljaju. Cemu? Njenoj slobodi jer je izasla iz zatvora. Kijmet trazi oprost od Kahramana. Kahraman joj oprosti i Elif takodjer te Kijmet grli Elif. Nakon sto dodju kuci ugledaju tamo Jakupa i zenu mu.

Defne pita Sonaja da li je on zaista zaljubljen toliko u Elif. Daznan poljubi Selima i snimi to prevarom. Elif odlazi kod doktora i Kahraman dolazi za njom i kaze joj zar ce imati pregled njegovog djeteta bez njega…Elif se iznenadi…Elif je velika podrska za Kahramana. Defne otima Edze ali Toprak nije bio u autu. Sve je to ideja i dogovor Sonaja i Defne..