Moja sudbina

Moja sudbina 31 epizoda

Elif se vratila u život, ali ne može da vjeruje šta joj se desilo. Maskut je drži u zarobljeništvu. Svi u konaku su uvjereni da je Elif umrla, ali Kahraman zna da njegova supruga još uvijek negdje diše. Unajmio je detektiva i krenuo sa istraživanjem. Defne je iskoristila situacuju što Elif nema, te odlučuje da ne napušta konak i ne prepusti Toprak nikome.

Kahraman je pronašao Maskuta i tražit će od njega da mu položi račune. Ali Maskut nema namjeru da se oda. Sultan misli da je njena kćerka mrtva i jedina utjeha joj je unuka. Međutim, Kijmet ne želi da ona kroči u konak. Defne će smisliti opaki plan koji će čak i Ziju okrenuti protiv Sultan.

Za Sultan je došlo vrijeme da ode iz Istanbula. Detektiv koga je unajmio Kahraman je na dobrom tragu. Pitanje trenutka je kada će uhvatiti Elif. Sultan je odlučila da ode u Hataj kako Nazli i njena unuka ne bi bile povrijeđene. Nazli ne može to da podnese te donosi važnu odluku, ali nije svjesna da joj na kraju te odluke prijeti katastrofa.

Zbog udarca koji je zadobila u nesreći, Elif ne može da hoda. Maskut je riješen da je odvede u inostranstvo na liječenje. U tom trenutku detektiv dolazi do traga. Riješio je da se sastane sa Kahramanom. Ali nije uvijek sve kao što se čini…