Moja sudbina

Moja sudbina 34 epizoda

Elif je udata za Maskuta, ali još uvijek nije uspjela da bude uz svog sina. Daje Maskutu rok od sedmicu dana, u suprotnom će se pojaviti pred Jorukhanovima. Kahraman je nespokojan zato što je potpisao partnerstvo sa nepoznatim ljudima. Počeo je da vrši pritisak na Jakupa.

Upoznat će svog tajnog partnera, prije ili kasnije. Elif kao i uvijek gleda ka konaku sa nadom da će što prije vidjeti svog sina. Toprak se razbolio i vode ga u bolnicu. Elif će ih pratiti, ali opet neće uspjeti da vidi svog sina.

U pomoć joj pritiče Maskut. Defne živi spokojan život sa Kahramanom i djecom. Posumnjat će da je vidjela Elif, i poći će za njom. Pitanje trenutka je kada će se Elif i Defne opet sresti. Elif ne može da izdrži čežnju za sinom, odlučuje da ode u konak svoje majke. Sultan je umalo izbačena iz konaka ali Zija ne dozvoljava to. Kad joj nedostaje Elif, Sultan provodi vrijeme sa Toprak. Kijmet saznaje da je Elif živa i odlazi kod Sultan da zatraži objašnjenje. Šokirat će se kad čuje da se Elif udala za Maskuta.

Dok je za Kijmet to dobra vijest, Defne se plaši. Sreća o kojoj je maštala je na pragu toga da se završi, prije nego je počela. Elif nema više strpljenja, a Maskut ne može da je gleda tužnu. Odlučuje da dovede Elif na Toprakov sunet. Napokon će se Elif pojaviti pred Jorukhanovima. Kahraman će doživjeti najveći šok u svom životu. Vrijeme je za veliki sastanak.

Dok se Elif nada da će se opet sresti sa Kahramanom i svojim sinom, naići će na prizor kome se nimalo nije nadala. Njen svijet će se srušiti. Kahraman je potpisao brak sa Defne, ali nije izbacio Elif iz svog srca. Njegova jedina ljubav je Elif, i rekao je to i Defne.

Sa druge strane, stvari u Jorukhan firmi se pogoršavaju. Kahraman će morati da prihvati Jakupove riječi i pristane na novo partnerstvo. Neće se nimalo nadati da će mu Jakup pronaći baš tog partnera. Nakon što je svog sina vidjela sa Defne i Kahramanom Elif je slomljena. Međutim, riješena je da se bori, i da bez obzira na sve vrati svog sina.

Rasprave između Defne i Šukan su nastavljene Defne, Šukranovi postavljaju zamku Kahramanu u proizvodnji organske hrane, a Šukran saznaje da je Defne sarađivala sa Maskutom u prošlosti. Rat se sve više zahuktava. Elif je polahko izgubila nadu. Na koju god stranu da se okrene između njenog sina i nje postoji veliki zid. Mora da prihvati Maskutovu ponudu da bi povratila svog sina, nema drugog izbora. Kahraman potpisuje zbog kompanije, a Elif zbog sina. Njihov sastanak je blizu, ali ono o čemu su maštali je daleko.