Moja sudbina 40 epizoda

Defne i Kahraman se svadjaju i Kahraman kaze Defne da se ne nada puno od njega. Kahraman kaze sestri da pazi na malca. Elif je otisla kod Topraka u park kako bi bila sa njim. Toprak zeli da se igra sa majkom. Nakon sto Elif ode od Toprala dolazi Kahraman i vidi da je Elif bila kod Topraka. Elif ne zna da li da ide na sastanak sa Kahramanom ili ne.

Elif ipak odlucuje da ide na sastanak, ostaje na sastanku. Kahraman poslije sastanka pita Elif zasto bjezi od njega zasto svoju ljubav upropastaju. Elif samo suti i kaze da je pusti a Defne ih prisluskuje. Kahraman kaze da mu kaze sta Maksut planira sta joj je uradio i da mu kaze jer se ne boji nikoga te je nakon toga poljubi. Defne javlja Maksutu da su Elif i Kahraman u firmi te da razgovaraju o njima.

Elif nakon poljupca samo odlazi. Kahraman pita Defne sta radi u firmi. Maksut je dosao po Elif. Elif samo razmislja o Kahramanu i poljupcu. Kahraman kaze Elif da Maksut nesto planira te da izadje iz kuce odmah. Defne je poslala slike Maksutu od Topraka.

Maksut uzima Elif i kaze da se spakuje i da odmah idu. Elif kaze Maksutu da samo pusti Kahramana i Topraka na miru i da ce ona ici sa njim gdje zeli. Maksut je krenuo sa Elif ali im na put staje Kahraman koji drzeci pistolj uperen u Maksuta kaze da pusti Elif. Maksut puca u Kahramana te odlazi sa Elif. Elif sva uplakana mora krenuti sa Maksutom ostavljajuci Kahramana.

Iako im je bila policija za petama, Elif je primorana da suti. Kahraman je u bolnicu dovezen. Defne ceka vijesti od Maksuta. Maksut je doveo Elif u kucu sa namjerom da spava sa njom ali ga ona pljune nakon cega je on sveze i stavi na stolicu.

Kahraman je pobjegao iz bolnice kako bi otisao naci Elif. Elif kaze Maksutu sta zeli vise od nje kada ga ne voli. Maksut i dalje drzi zatocenu Elif. Kahraman se vozi autom i prisjeca Elifinih rijeci te mu dolazi zlo i jedva da izbjegne da ne ubije covjeka nakon cega pada u nesvijest