Moja sudbina 27 epizoda

Dok u konaku vlada tišina, niko ne čuje Elifin vrisak. Porođaj je nažalost počeo. Kahraman će doći kući i pronaći će svoju ženu da je pala u nesvijest. Odvest će je na brzinu u bolnicu. Sa druge strane Merjem saznaje da je Kahraman pronašao ubicu. Kahraman nema srca da svojoj sestri kaže da je Kerem htio da bude ubijen.

Merjem je, međutim, rijesila da za to okrivljuje Elif i da je natjera da pati zbog toga. Na svijet dolazi beba Toprak. Elif i Kahraman su jako sretni. Defne i Merjem su riješile da im ne dozvole da previše uživaju u toj sreći. Novinar sa kojim je Jakup sarađivao stvorit će mu probleme. Opet će mu tražiti novac.

On, sa svojom ženom planira kako da ga se otarasi. Ibrahim i Defne će se složiti da je došlo vrijeme da uklone Elif. Maksut je pronašao način da izađe iz zatvora. Saznaje da se Elif porodila, ali izluđuje ga činjenica da se vjenčala za Kahramana. Otići će kod Elif da joj kaže par riječi. Merjem je isplanirala da neko vrijeme ode u Hataj. Prije nego ode, svratit će do bolnice.

Merjem dolazi do bolnice i govori Kahramanu sto joj nije rekao za ubicu ako je saznao ko je. Kahraman se trudi da suti da joj ne kaze da je zapravo Kerem taj koji je platio covjeku da njega ubije. Elif uzima bebu i dolazi i Kahraman do nje i miluju dijete. Merjem je ocajna i zeli se njima dvome Kahramanu i Elif osvetiti za Keremovu smrt te uzima njihovo dijete i nosi ga do jezera, da li ce ga baciti u vodu…