Moja sudbina

Moja sudbina 30 epizoda

Elif je otišla da se nađe sa Ibrahimom, neznajući da će ostaviti Kahramana i svoju bebu za sobom. Još jedna vatra zahvatila je Kahramanovo srce. Nema Elif. Potraga za njom traje, dok Defne i i Ibrahim uživaju u svojoj pobjedi. Defne iskorištava priliku i useljuje se u konak. Ibrahim je sretan zbog osvete koja će potrajati kratko. Ponašanje Maskuta koji se preselio u novu kuću, privući će Vejselovu pažnju. Pokušat će da sazna šta on smijera. Sultan je riješena da Toprak, amanet svoje kćeri, ne ostavlja u ruke porodice Jorukhan.

Počinje rat između nje i Kijmet. Kahraman, za razliku od svih drugih, vjeruje da Elif nije mrtva. Pronazali Maskuta, počinje da ga prati, ali saznaje da on ne zna gde je Elif. Međutim, istina je drugačija. Istinu o Elifinom nestanku Maskut može izreći svojim usnama.

Vrijeme prolazi, ali Elif još nema. Zija i Kijmet pokušavaju da ubijede Kahramana da je Elif mrtva. Čitaju molitvu za mrtve. Međutim, Kahraman vjeruje da njegova žena još uvijek negdje diše. U tim trenutcima, jedno čudo će čekati svoj trenutak da se ispuni.