Moja sudbina 22 epizoda

Kerem je ocajan, i njegova majka dolazi na zaruke ali zatekne Kerema da place. Kerem im kaze da je sve gotovo i da nema zaruka. Elif govori Kahramanu da ga mnogo voli i da iako je bila uporna da sve zavrsi, njena ljubav je bila jaca. Kerem je ocajan i samo gleda u prstenje njihovo. Kerem ide kuci i kaze da nema zaruka i vjencanja, da je Elif odustala.

Elif provodi noc u Kahramanovom krilu te je nakon sto se probudi ceka lijep dorucak. Kahraman dolazi kuci i kaze svima da im ima nesto vazno reci i to je da ce se on i Elif vjencati sto sviju dovede u sok. Elif dolazi kuci i istu vijest saopsti majki i sestri te joj kaze da Kahramana voli i da je saznala istinu.

Nakon sto Elifina majka kaze Elif da spakuje stvari i da idu jer nikad nece dopustiti da se uda za Kahramana, Elif joj odgovara sa rijecima da nikad nece odustati od Kahramana, tada je Sultan samara. Nakon sto joj sve lijepo Elif objasni pomire se. Kahraman i Kerem se sastaju i razgovaraju i nakon dugog razgovora Kerem mu kaze da on vise za njega ne postoji..

Elif se vraca u radnju i zamislja o prosnji sa Kahramanom i u tome dolazi Kahraman i na njene rijeci da ide odatle, on je samo poljubi. Kahraman joj nakon poljupca kaze da je mnogo voli i da zna da da i ona njega voli, ali mu Elif kaze da je on ozenjen covjek ali joj on kaze da je njegov brak gotov. Elif kaze Kahramanu da su veceras njene zaruke a on joj kaze da grijesi i to mnogo te zasto bjezi od njega, ali ona mu ne zeli reci samo mu kaze da ne bjezi od njega.

Nakon sto mu Elif spomene obecanje, Kahramanu biva jasno da joj je neko prijetio nesto i sazna da je njegova majka na pocetku trazila od nje obecanje da se nece ona mijesati u Kahramanov zivot.

Nakon sto su dugo razgovarali i Elif i dalje trazi od Kahramana da ode, on joj kaze u redu je odlazim ali ako me volis i zelis provesti zivot sa mnom i nasim djetetom bit cu za vas tu, ali ako ne zelis i to cu prihvatiti , na tebi je odluka i nakon toga odlazi. Kerem dolazi do Elif i ona mu kroz plac kaze da se ne moze udati za njega da je to nemoguce, jer ga nikada nije voljela i nece ga nikad moci voljeti, te mu trazi da joj oprosti. Elif vraca prsten Keremu i on je pita da li je to sve zbog Kahramana ali ona samo ode. Elif se odlucila na ispravan potez i odlazi Kahramanu te je on doceka sa zagrljajem….