Moja sudbina 18 epizoda

Kahraman sjedi sa Elif i kaze joj kako je donio vrlo vaznu odluku i da je vezana za njega, nju i njihovu bebu. Kijmet je uporna u tome da se Defne mora iseliti iz kuce. Elif, Nazli i Sultan spremaju svoje stvari i zele da se isele iz kuce u koju ih je uveo Kahraman. Defne pita Kijmet sta je rekla Elif pa su se iselile a na to je njoj Kijmet rekla, da nije bitno sta je ona njoj rekla vec sta ce ona morati reci Kahramanu.

Elif sa sestrom i majkom odlazi iz kuce iako Kahramanu nije to drago. Kerem obecava Elif da ce paziti na nju i njenu porodicu i da se ne brine vise zbog Maksuta. Kahraman se cuje sa Defne i kaze joj da se andju u kaficu jer moraju razgovarati. Elif odlazi na ultrazvuk i Kerem je s njom. Nakon razgovora sa Defne, Kahraman joj kaze da ne mora da se iseli iz kuce, da ce on otici te spakuje stvari i odlazi iz kuce.

Kahraman kupuje kucu Elif i odvodi nju i sestru da vide kucu te trazi od nje da prihvati to i kaze joj da zeli da bude sretna i kaze joj kako mu je vrlo bitna. Nakon sto Elif udje u kucu i vidi sobu za bebu koju je sredio raznjezi se. Defne ne moze sebi doci nakon sto ej Kahraman ostavio. Defne dolazi do elif i prica neke lazi kako bi je ocrnila ali srecom pa je bila i Nazli s njom ona kaze sta je bilo.

Kahraman priznaje Elif da se zaljubio u nju..Nakon sto upuca Maksut Kahramana, odmah pozovu hitnu pomoc i odvoze Kahramana u bolnicu. Vijest ubrzo stize i do Kahramanovih roditelja kao i Defne koja biva zaprepastena kada cuje vijest. Elif moli Kahramana da dodje sebi iako je vec svijest davno izgubio. U kolima hitne pomoci doktori daju sve od sebe da spase Kahramana ciji zivot pomalo nestaje. Maksut odlazi na obalu mora i rastavlja pistolj i baca ga u dijelovima u vodu i odlazi.