Moja sudbina 17 epizoda

Kahraman sav ljutit odlazi kod Defne u sobu i pita je da li je ona pokusala da mu ubije sina i dala otrov Elif. Sultan, Elifina majka dolazi kod Kahramana kuci i razbije prozor govoreci da ce odgovarati za ono sto je napravio njenoj kcerki. Kahraman će se šokirati kad sazna da je Defne trudna neposredno pred razvod. Neval će istu tu vijest saopštiti Elif, ona će se zaprepastiti. Kerem je očajan što je napušten i njegova tamna strana izlazi na površinu. Pravi plan koji će prozrokovati katastrofu.

Maskut u zatvoru misli na Elif i smišlja velike planove. Polako počinje da ostvaruje te planove sa Vejselom. Blizu je toga da se pojavi pred Jorukhanovima. Elif ne želi da se Kahraman razvede od trudne žene. Kahraman, međutim, ne želi ništa drugo osim da svoj život provede sa Elif. Razvodi se od Defne. Šukran će vratiti Kijmet u konak i ona će pre svih saznati da je Defne trudna. Jakup pravi velike planove vezane za to saznanje. Cilj mu je da ponizi Kahramana. Kahraman govori svojoj porodici da se razveo od Defne i da će se za tri dana vjenčati za Elif.

Otpočinju pripreme za svadbu. Defne saznaje za Ibrahimovo neprijateljstvo prema Elif. Već duže vrijeme je smišljala taj plan. Došao je dan svadbe, prepreke su uklonjene. Kahraman i Elif su blizu svojoj sreći. Međutim, oni ni ne slute da im je opasnost jako blizu.

Nakon toga dolazi Kerem koji je jako ljut i svadja se sa Elif i pri odlasku iz njene kuce sretne Maksuta koji zove Elif i govori joj da je dosao po nju i da izadje i tu se Kerem pocne s njim svadjati i tući, te Maksut prebije Kerema i nakon sto ga Maksut pocne daviti, Elif biva prinudjena da Maksuta udari lopatom i tako spasi Kerema.

Elif se prisjeti majke kako je ubila njenog oca i pocne plakati misleci da je ubila Maksuta. Kerem javlja Kahramanu sta se desilo a u medjuvremenu Maksut ustaje i bjezi. Kerem kad je krenuo kuci u putu ga opet presijeca Maksut koji ga prebije na mrtvo ime, i nakon sto mu Kerem kaze da je on otac djeteta Maksut poludi i uperi pistolj u njega.

Elif moli Maksuta da skloni pistolj i u medjuvremenu dolazi Kahraman koji staje ispred Kerema i biva upucan od strane Maksuta i tako spasi Kerema..