Moja sudbina 16 epizoda

Majka ugleda Elif sa Kahramanom i nadje joj papir na kome pise da je trudna sa Kahramanom i kaze joj da joj vise nije kcerka. Elif joj pokusava reci da ona nije nista kriva ali je ona ne slusa te odvodi Nazli sa sobom. Kahramanu tesko pada da vidi Elif u takvom stanju i pokusava je utjesiti. Kada Kahraman i Elif saopšte da su zajedno stvari će se sasvim zakomplikovati. Zija je istjerao Kijmet iz kuće i ona želi da ode kod svoje kćerke. Jedina nada joj je Kahraman. Ali njihov susret se neće odviti kako ona želi. Kahramanova majka će Elif prvo upitati za lažan ugovor. Kahraman se udaljio od svih sa Elif, a Defne je riješila da ih prati.

Rijesila je da ubije i Elif i bebu. Upravo u tom trenutku će se pojaviti Neval i saopštit će nešto Defne. Elif i njena beba su se još jednom spasile. Kahraman i Defne su pokrenuli brakorazvodnu parnicu. Defne pristaje da se razvede, Kahraman je sretan.

Nazli objasnjava majci kako je Elif samo primorana da ostane trudna sa Kahramanom. Defne i Kahraman se opet svadjaju. i Defne mu govori da ne zeli dijete. Elifina majka dolazi kod Kijmet i kaze joj kako joj je povjerila svoju kcerku a kako su joj oni vratili. Defne se vidi sa Maksutom i trazi nesto od njega.

Kahraman izvodi Elif na veceru. Kahraman pronadje bocu koju je imala Defne i kojom je htjela ubiti dijete i Elif i pita je da li je to zaista htjela…Nazli je pokupila svoje stvari i otisla iz kuce.

Elif odlazi kod nje u sobu i shvati da je pobjegla Nazli te nazove Kahramana i kaze mu kako je Nazli sve saznala i da je pobjegla od kuce te ga moli da joj pomogne da je nadju. Defne se sad promijenila i niko joj ne moze nista. Kahraman i Elif pronalaze Nazli i odvode je kuci.

Elif kaze Nazli kako cuva i zeli roditi to dijete jer ga Kahraman zaista jako zeli. Kerim odlazi da isprosi Defne. Kahraman je u lošim odnosima sa Kerimom i neće ništa odgovoriti, dok se Elif pokušava spasiti od Maskuta. Elif je ostala nasamo sa Maskutom koji joj je uperio pištolj u čelo. Kerim ne dobije odgovor od Kahramana i odlazi ljutit u konak.