Moja sudbina 15 epizoda

Defne odluci da bude on uz nju ali ipak nastavlja sa svojim uslovima kako bi ostali skupa. Kijmet pita Elif sta ona radi u kuci, a Defne govori Kahramanu kako je vidjela Elif da je bosa u basti i kako se ne brine te je Kahraman pita zasto tome pridaje toliku vaznost na sto mu Defne kaze kako je Elif trudna.

Iako pokusavaju sve kako bi se rijesio tako velik problem, nikako im ne uspijeva za rukom da svi ostanu nepovrijedjeni. Ma koliko se svi trudili naci neki izlaz, izlaz ne postoji. Kahraman pokusava pridobiti Defne kako bi je izvukao iz krize u kojoj se trenutno nalazi, u tome uspijeva ali ne u potpunosti.

Defne je u bolnici i Kahraman je pored nje kao i Kijmet koja je jako uplasena za nju. Kahraman govori Kijmet da Defne ne zeli to dijete koje Elif nosi i da je zbog toga ucinila tu glupost i zasula se tabletama. Nakon sto se Defne oporavi i stanje joj bude stabilno odvode je kuci i tamo nastave s njegom. Defne tada postaje jos jaca i ustrajnija u svojoj odluci te ne dopusta Kijmet da je niti dotakne.

Defne ne zeli ni s kim da razgovara jer samo je dosla u tu kucu kako bi se sve okoncalo. Kijmet pocinje da ima nocne more zbog lazi i djeteta te stalno gleda svoje krvave ruke. Svi pokusavaju da skovaju plan sta ce da ucine s djetetom i sa svima kako bi svi na kraju bili sretni. Zija kada sazna istinu biva jako povrijedjen..