Moja sudbina 1 epizoda

Defne koja je toliko voljela Kahramana sazna da je bio u vezi s nekom djevojkom i zbog toga dozivi nesrecu zbog koje izgubi dijete koje je imala u sebi. Nakon te nesrece ostaje neplodna. Maksut stalno prati Elif i govori joj kako puno radi te da ce je on ozeniti ali posto je jako voli nece joj dozvoliti da radi nakon zenidbe, na sta mu Elif odgovori da vise prihvati cinjenicu da se to nikada nece desiti jer ga ona niti zeli niti voli. Nakon 7 godina Kahraman i Defne sjedu da rucaju skupa sa cijelom porodicom i napokon nasmijanih lica, ali im sreca nije dugo trajala jer se ukljuci Kahramanova majka koja kaze da ce im Bog podariti unuce kao sto je Jusuf te da ce ga i oni staviti u svoje krilo ali te rijeci jako povrijede Defne i Kahramana jer znaju o cemu je rijec i kako je ona postala nerotkinja te Zija opomene svoju zenu govoreci joj da pazi o cemu da prica i da ne kvari raspolozenje porodice koja je napokon na okupu.

Kahraman nakon sto posjeti Defne u sobi koja place zbog toga sto ne moze postati majka ode do porodice i zamoli ih da vise ne spominju djecu jer je vec vrijeme da prihvate da oni ne mogu imati djece. Defne i Kahraman prosetaju po polju nara kojeg uzgajaju i tamo se prisjete dana kada su se upoznali. Defne tu upozna jednu od radnica po imenu Elif koju je pogodila pjesma koju je pjevao jedan od radnika. Nakon sto Kerem dodje sa Kahramanom na svadbu ugleda Elif koja mu se svidi na prvi pogled ali Elif uporno gleda Kahramana do kojeg i stane igrati a toliko ga voli. Elifin otac Durmus zeli natjerati Elif da se uda za Maksuta.

Defne se nadje sa Emine i kaze joj kako je cula Kijmet da prica o njoj te da je sigurna da ce je rastaviti od Kahramana ali joj Emine savjetuje za surogat majcinstvo jer ce jedino tako rijesiti problem. Nakon sto Durmus pokusa ubiti Elif jer se nece udati za Maksuta Elifina majka udari kamenom Durmusa i ubije ga. Elif pokusava da pobjegne sa majkom i sestrom pa ode do Kahramana da mu trazi platu unaprijed i pobjegne sa majkom i sestrom. Defne moli Kahramana da urade surogat majcinstvo. Elif ne uspije pobjeci jer nakon sto je policija nasla tijelo njenog oca odmah nakon toga je raspisana potjernica za Elif te je pronadje policija i odvede i nju i majku joj i sestru u policijsku stanicu na ispitivanje.

Elifinu majku optuze za ubistvo a kod sestre joj nadju bolest srca te joj kazu da hitno mora an operaciju, Elif je u teskom stanju zbog svega sto joj se desava i ne zna sta da radi. Nazove Halila Elif i trazi pomoc od njega i on odluci da im pomogne i kaze Kijmet sta se desilo i ko su one te mu ona kaze da ih odvede u kucu njihovog Zekerije. Kerem prizna Kahramanu da se zaljubio u Elif. Kijmet se odluci pomoci Elif i trazi joj u zamjenu da ona zanese dijete Kahramanu i Defne…