Majka-Anne

Majka-Anne 27 epizoda

Turna pretpostavlja da je za rastanak od brata kriva Zejnep. Turna bježi iz kuće. Gonul i Zejnep kreću u potragu za Turnom ali bezuspješno. Džengiz misleći da Hasan nije njegov sin, donosi odluku. Želi da ga proda za novac. Šule Džengiza ne može da ubijedi da je to njegov sin. Turna se vraća kući zbog brata i suočava se sa realnošću.

Najveći strah u njenom životu ona proživljava (dešava joj se). Ako razdvoje brata i sestru, Turna je uništena. Zejnep je pored svog muža, koji je uvijek bio sa njom u teškim vremenima i prema kome osjeća dugoku zahvalnost. Ona mu vjeruje bezgranično. Sinan, gledajući koliko mu Zejnep vjeruje, osjeća još veću krivicu. Na kraju, pred teretom savjesti, on joj priznaje to što je skrivao od nje. Ovo priznanje odjeknut će kao bomba.

Turna je u vezi sa ovim tužnim događajima primorana da donese odluku. Krenut će u avanturu koja će je dovesti u opasnost. Ali svijest i razum se vraćaju kod Turne. Ova mala djevojčica će dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Zašto je sve ovo vrijeme Zejnep nije pronašla? Da li je Zejnep zaslužila da osjeća mržnju prema njoj? Može li Turna ponovo Zejnep da zove “mama”?