Majka-Anne

Majka-Anne 16 epizoda

Nakon što je pobjegla iz doma, Turna želi biti sa Zejnep i Gonul. Iskoristit će priliku da zajedno provedu vrijeme koje im se pružilo. Zejnep se ne smije približiti Turni ali sada ima priliku da je zagrli. Vijest da je Turna pobjegla iz doma se brzo pročula.

Inspektor Sinan pretpostavlja da je Turna sa Zejnep. Naređuje da se Turna vrati nazad u dom. Za Zejnep i Turnu ovo je opet veliki strah od rastanka.Džahide kada sazna da su Turna i Zejnep bile zajedno bijesni. Ukoliko Zejnep bude opet privedena, više je neće moći spasiti.

Pored toga joj i savjest neda mira jer Zejnep ne zna koji je dogovor postigla sa Džengizom i Šule, kako bi je spasila.Džengizova iznenadna odluka da se Šule i on vjenčaju, izgleda super. Uzeo je novac od DŽahide, i sada Šule sanja o sretnoj porodici. Želi biti majka svom djetetu i dobra domaćica. Želi uzeti Turnu iz doma. Međutim, ta Šulina mašta postaje i za nju i za Turnu noćna mora.Gonulina svekrva saznaje da je Zejnep njena unuka.

Želi da joj kaže ono što je skrivala godinama. Ako se istina sazna, to Gonul nikako ne ide u korist jer bi mogla ponovo izgubiti kćerku.Za Turnu, Zejnep je spremna žrtvovati se, ali će odluka biti jako opasna. Odluku, koju niko nije mogao ni da pretpostavi, može donijeti sa sobom nova dešavanja i nove vijesti.