Home / Vijesti iz svijeta filma i showbiza / Saznajte kada će se nastaviti snimati serije

Saznajte kada će se nastaviti snimati serije

Snimanje novih epizoda nove sezone serija: “Čudesni doktor”, “Jama“, “Ambasadorova kći” i “Vatreni” počet će u junu. U slučaju drugog talasa epidemije na jesen, na kanalima će biti dovoljno epizoda da gledaoci ne ostanu bez svojih omiljenih serija za gledanje. Nova sezona počet će sredinom avgusta. Prema riječima novinarke Birsen Altuntaš, uprkos činjenici da su ekipe kao i glumci serija “Zabranjena jabuka“, “Profesor” i “Brana” planirali da nastave sa snimanje nakon praznika, televizijski kanal i producent Fatih Aksoj odlučili su da završe sezonu sa već snimljenim epizodama zbog rizika od infekcije. Rad na novoj sezoni serije “Brana” počet će 24. jula. Ostale serije krenut će sa snimanjem krajem ljeta.

Kompanija za zabavni sadržaj “Eccho Rights” potpisala je sa producentom Onurom Guvenatam, ekskluzivna prava na distribuciju na međunarodno tržište za tursku seriju “Sudbonosni dom“, pod nazivom “Moj dom je moja sudbina“.U profilu serije najavljeno je 95 epizoda od po 45 minuta (u međunarodnom formatu). Producent koji je potpisao međunarodni ugovor sa ovom švajcarskom kompanijom, otvorit će seriju za citav svijet u septembru zahvaljujući MibTV-u, a zatim će Demet Özdemir i İbrahim Çelikkol biti predstavljeni na festivalu u Kanu, što je san svake zvijezde.

Režiseri Eccho Rights-a, Fredrik Af Malmborg izjavio je: “Radim s turskim televizijskim serijama više od deset godina, ali nikada do sada nisam osjetio snažna osjećanja koja sam doživio u ovoj seriji”.
Serija je zvanično dobila odobrenje za drugu sezonu. Na set se vraćaju u augustu a na televizijske ekrane u septembru. Prvu sezonu su završili sa 11. epizodom, nakon čega su prekinuli su snimanjem zbog situacije u vezi COVID-a.