Vijesti iz svijeta filma i showbiza

Stiže deset novih serija u sezoni zima proljeće 2022

2021. je bila prekretnica za turski šou biznis. Ljubitelji turske televizijske produkcije i dalje čekaju nove projekte i omiljene glumce. Koje predstojeće premijere najviše interesuju gledaoce u periodu zima-proljeće 2022?

1. Serija “Ti i ja” – “Sen ve Ben” u produkciji Süreç Film. Glavne uloge: Yalçın Hafızoğlu i Aslı Bekiroğlu. Kanal emitovanja – Show TV. Izgleda da kanal želi da ponovo dobije uspjeh prethodnih komedija istog režisera, “Nova nevjesta” i “Zvijezda sjevernjača”.

2. Serija “Moj sin” – “Oğlum” u produkciji Ay Yapim. U glavnim ulogama: Canan Ergüder, Serhat Teoman, Songül Öden, Feyyaz Duman i Kubilay Aka. Kanal emitovanja – Show TV. Ovo je priča o dva dječaka, njihovom odnosu sa roditeljima i tragičnoj nesreći koja ih je spojila.

3. Serija “Do posljednjeg daha” – “Son Nefesime Kadar” u produkciji Pastel Film. U glavnim ulogama: Nurgül Yeşilçay, Emre Kınay i Ertan Saban. Kanal emitovanja – Fox TV.

4. Serija “Tri sestre” – “Üç Kız Kardeş” u produkciji Süreç Film. U glavnim ulogama: Reha Özcan, Berker Güven, Özgü Kaya, Almila Ada, Emre Kıvılcım. Kanal emitovanja – kanal D. Serija će ispričati priču o majci i njene tri kćerke.

5. Serija “Djevojka iz zelene doline” – “Yeşil Vadinin Kızı” u produkciji Yeşil Yapım. U glavnim ulogama: Beren Gökyıldız. Kanal emitovanja još nije poznat. Turska adaptacija romana zanimljiva je po snažnoj radnji. Čak i prije početka snimanja, producent Özkan İpek potpisao je ugovor o prodaji serije u 30 zemalja, uglavnom u istočnoj Evropi, na Balkanu i u Latinskoj Americi.

6. Serija “Vuk samotnjak” – “Yalnız Kurt “ u produkciji kompanije Osmana Sinava. U glavnim ulogama: Cihan Ünal, Hasan Denizyaran, Damla Colbay i Murat Han. Kanal emitovanja – ATV. Ovo je priča o borbi turskih tajnih službi sa moćnom tajnom organizacijom.

7. Serija “Put ljubavi Hadži Bajram Velija” – “Hacı Bayram Veli Aşkın Yolculuğu” u produkciji Tekden Film. U glavnim ulogama: Burak Sevinç. Kanal emitovanja – TRT1.

8. Serija “Mevlana” – “Mevlâna” u produkciji Kale Film Yapım. U glavnim ulogama: Bülent İnal, Kan Jildirim, Yusuf Çim, Nilay Deniz i Devrim Özkan. Kanal emitovanja – TRT1. Serija je snimljena po međunarodnim standardima, trebalo bi da adekvatno predstavlja Tursku u inostranstvu. Čini se da upravo ova serija može postati jedan od glavnih događaja proljetne televizijske sezone.

9. Serija “Otac” – “Baba” u produkciji Ay Yapim. U glavnim ulogama: Tolga Sarıtaş, Haluk Bilginer, Özge Yagiz, Hakan Kurtaş i Beril Pozam. Kanal emitovanja – Show TV. Kompanija producenta Kerem Çataya namjerava da ponovi uspjeh legendarde serije “Kad lišće pada”.

Ovo je priča o velikoj porodici Saruhanli koja se nakon pada aviona seli u Istanbul. Autoritet Ay Yapim-a u proizvodnji dizija daje nadu da bi serija mogla biti veoma uspješna.

10. Serija “Ukrašeno strašilo” – “Süslü Korkuluk” u produkciji OGM Pictures. U glavnim ulogama: Çağatay Ulusoy i Alina Boz. Kanal emitovanja – TV8. Jedan od najiščekivanijih i najmisterioznijih projekata nove televizijske sezone.

Poslije četiri godine uspješne karijere na digitalnim platformama, Çağatay se vraća na televiziju. Pored toga, zajedno sa jednim od najuspješnijih režisera u Turskoj, koji je stvorio hitove kao što su Karadayi, Pjesma života, Hercai i Crvena soba.

Za sada se malo zna o zapletu.Ono što znamo da je to priča o ekscentričnom modnom dizajneru. Radnja serije odvija se u sadašnjosti. Snimanje serije počinje u prvoj nedelji februara, a emitovanje se očekuje u martu.

Sve više se osjeća pritisak digitalnih platformi na tursko TV tržište. Ova godina će biti odlučujuća, koja će definisati trendove razvoja turske televizije u godinama koje dolaze.