Vijesti iz svijeta filma i showbiza

Serija Zlatni kavez dobila i treću sezonu

U početku je obnavljanje projekta za treću sezonu bilo na nivou glasina, ali sada je sve zvanično. Produkcijska kuća OGM Pictures objavila je namjeru da nastavi snimanje priče. A to znači da ne treba očekivati brzo rješenje priče, koja je povezana sa Pelininom trudnoćom.

Dok će Kaja i Suna uživati u braku, Seyran i Ferit će očigledno morati da se bore za svoju ljubav uz pomoć scenarista. Krajem avgusta ove godine, turski portali su počeli sa pisanjem da serija neće imati treću sezonu, ali su se planovi producenata promijenili.

I to uprkos činjenici da je na početku druge sezone rejting rapidno padao zbog nemarnog rada scenarista. Podsticaj za promijenjenu odluku bio je povratak Mehmet Baris Güngera. Postoji šansa da projekat povrati popularnost kojom se mogao pohvaliti u prvoj sezoni, tako da niko ne želi da zatvori “rudnik zlata”.

Štaviše, Sina tvrdi da je već u toku rad na scenariju za treću sezonu “Vodomara”. Pa, nadajmo se da zbog odluke o obnovi nećemo dobiti kritične promjene u zapletu. Međutim, s obzirom na nove činjenice, počinje da se čini da verzija vjenčanja glavnog junaka sa Pelin više ne izgleda tako nerealno.