Vijesti iz svijeta filma i showbiza

Top 10 najtraženijih TV serija na Googlu u 2022. godini

Pored televizijskih serija koje svake sedmice dolaze na ekran sa novim epizodama, publika sa radoznalošću prati i serije koje se emituju na sve popularnijim digitalnim platformama. Pored mnogih nacionalnih TV kanala, turske domaće produkcije snimaju projekte za platforme kao što su Netflix i Disney+, koje privlače pažnju u mnogim zemljama svijeta. TV serije sa zanimljivom tematikom, različitim i izuzetnim pričama, dramsko-komedijo-detektivskim žanrovima, koje okupljaju poznata imena, mlade glumce i iskusne režisere, najgledanije su produkcije kanala. Dok mnoge serije snimljene za digitalne platfrome potresaju dnevni red, gledaju se ne samo u Turskoj već i u inostranstvu.

Iako su uspješni rezultati turskih serija širom svijeta predmet ponosa, o njima se govori i na društvenim mrežama jer jako privlače pažnju. Promocija Turske kao zemlje i sve veći doprinos privredi, takođe proširuje turski filmski i serijski sektor i navodi ih na nove i drugačije poslove (projekte). U međuvremenu, iz podataka Google-a, najvećeg pretraživača, saznaje se da se turske televizijske serije, o kojima se uveliko priča na društvenim mrežama, često pretražuju na internetu. Upravo je objavljena studija koja pokriva 2022. godinu.

Prema rezultatima istraživanja, na listi je 10 najtraženijih turskih TV serija na Googlu. Među serijama koje su ostavile traga u protekloj sezoni, nisu samo TV serije, već i produkcije snimljene za digitalnu platformu Netflix. Najtraženija serija o kojoj se najviše priča , “Vodomar – Ženskaroš u vili”, bila je najtraženija serija na godišnjem nivou, uprkos tome što je počela svoje emitovanje u septembru i emitovana je u posljednja tri mjeseca 2022. godine.

Vodomar”, koji se petkom uveče emituje na Star TV i u kojem glavne uloge igraju uspješni glumci mlade generacije Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir i Çetin Tekindor, postala je najtraženija serija na Googlu u 2022. godini. Sa ovim rezultatima, 10 serija je bilo na vrhu internet pretraga. Poslije “Ženskaroša”, na drugom mjestu je i omladinska serija “Duy Beni – Čuj me”, koja je počela u ljetnjoj sezoni, ali je ubrzo završena zbog niske gledanosti. Donosimo vam tabelu TOP 10 najboljih TV serija na Googlovoj listi najpretraživanijih, uključujući Ersan Kuneri i “Ponoć u hotelu Pera Palas”, koje su snimljene za Netflix.

1. Yalı Çapkını – (Vodomar)
2. Duy Beni – (Čuj me)
3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi – (Neka zivot bude kakav jeste)
4. Tozlu Yaka
5. Erşan Kuneri – (Život i filmovi Ersana Kunerija)
6. Pera Palas’ta Gece Yarısı – (Ponoć u hotelu Pera Palace)
7. Mahkum – (Zatvorenik)
8. Senden Daha Güzel – (Ljepša od tebe)
9. Yargı – (Presuda)
10. Üç Kuruş – (Tri kuruša – Tri novčića)