Vijesti iz svijeta filma i showbiza

Daniel Radcliffe će igrati glavnu ulogu u filmu ‘Miss Sarajevo’

Daniel Radcliffe, planetarno poznati glumac po ulozi u serijalu filmova Harry Potter, prema dostupnim podacima na IMDb-u, igraće glavnu ulogu u filmu ‘Miss Sarajevo‘.

Za sada nije poznato mnogo detalja o filmu, kao ni mogući datum izlaska filma, ali je poznato da će ga režirati francuski režiser David Oelhoffen.

Radnja filma će da prati humanitarnog radnika koji prepričava svoje iskustvo o života u Sarajevu za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo se:
29. maja 1993. godine održan je izbor za najljepšu djevojku opkoljenog Sarajeva. Titulu Miss opkoljenog Sarajeva ponijela je Inela Nogić i postala simbol otpora grada na Miljacki. U isto vrijeme je, zajedno sa svojim kolegicama, poslala poruku svijetu o tome šta se događa u ratnom Sarajevu.

Ovaj događaj inspirisao je Briana Ena i U2 da napišu pjesmu “Miss Sarajevo”, koja je bila jedini singl sa albuma Original Soundtracks 1 iz 1995. godine. Single je prvobitno izdat pod pseudonimom benda Passengers.

Luciano Pavarotti je bio gostujući vokal, koji je otpjevao opersku solo dionicu u pjesmi. Pjesma je dostigla 6. mjesto na listi singlova Ujedinjenog kraljevstva, te je bila pozicionirana među prvih deset hitova mnogih evropskih zemalja. Bono je naveo pjesmu “Miss Sarajevo” kao njegovu omiljenu U2 pjesmu.
Filmonizirani.net