Demet Özdemir – Biografija

Demet Özdemir je rođena 26. februara 1992. kao najmlađe od troje djece svojih roditelja. Ona se sa majkom i braćom i sestrama preselila nakon razvoda roditelja, kada joj je bilo 7 godina. Njena baka je bugarska Turkinja. Iz Bugarske je emigrirala u Tursku. Njena baka i njen brat su se kasnije doselili u Njemačku.

U početku je bila rezervna plesačica za Bengü, a kasnije se pridružila plesnoj grupi Efes Kızları.Özdemir se zatim pojavila u glazbenom spotu Mustafe Sandala “Ateş Et ve Unut” i ubrzo je glumila u Foxovoj novoj seriji Sana Bir Sır Vereceğim, zajedno s Esrom Ronabar, Muratom Hanom i Ekinom Koçom, prikazujući lik “Aylin” s električnom snagom.

Kasnije je portretirala lika “Ayla” u seriji Kurt Seyit ve Şura, a dobila je ulogu “Demet” u filmu Tut Sözünü. Potom je glumila lika “Aslı” u seriji Star TV Çilek Kokusu. Özdemir se pojavila i u Bengüevom muzičkom spotu “Hodri Meydan”. Od 2018. do 2019. godine.

Igrala je glavnu ulogu „Sanem“ u turskoj romantičnoj komičnoj seriji Erkenci Kuş (Ptica ranoranilica) sa Canom Yamanom. Nagradu za najbolju glumicu dobila je na Murex d’Or 2019. u Bejrutu u Libanonu za ulogu u seriji. U novembru 2019. postala je robna ambasadorica za Pantene u Turskoj. Özdemir će igrati glavnu ulogu „Zeynep“ u Doğduğun Ev Kaderindiru – Sudbonosni dom nasuprot Ibrahima Çelikkola.