Biografije

Cansu Tosun – Biografija

Cansu Tosun je turska glumica rođena 26. januara 1988. u Nürnbergu, Njemačka. Njeni roditelji su iz Kayserija. Ona ima brata blizanca po imenu Fırat. Studirala je balet u Njemačkoj operi 13 godina i radila kao profesionalni foto model za različite njemačke marke.

Završila je trgovačku školu u isto vrijeme u Njemačkoj. Nakon baleta fokus je prebacila na jazz, hip-hop i moderni ples. Njena želja da kombinuje svoje dosadašnje studije s glumačkim obrazovanjem dovela ju je do toga da se 2010. preseli u Istanbul.

U Turskoj je započela svoju karijeru radeći za TRT 1. Postala je poznata igrajući lik Neriman u TV seriji Küçük Hanımefendi 2011. godine. Kasnije je svoj uspjeh i slavu povećala svojim prikazom lika ‘Zehra’ u TV emisiji ‘Kayip Sehir’ koja se emitirala na Kanalu D. Svoj prvi film ‘Iksir: Dedemin Sirri’ snimila je 2014. godine sa kolegom Keremcem.
Neke od serija u kojima je glumila: Küçük Hanımefendi, Kayıp Şehir, Bugünün Saraylısı, Göç Zamanı, Familya, Bir Deli Sevda, Mehmetçik Kut’ül Amare.