Biografije

Burcu Biricik – Biografija

Ova simpatična glumica je zaštitno lice Emotion dezodoransa, Braun linije za depilaciju i poznate Turske modne marke Penti, čiju kolekciju ženskog rublja, spavaćeg programa, kompletnu ponudu i kolekciju za plažu i sve vrste čarapa.

Burcu Biricik je rođena 4.5.1989. u Antaliji, Turskoj. Visoka je 170cm, plavih očiju i plave kose. Diplomirala je arheologiju na Sveučilištu Ege (Ege Universitesi Arkeoloji Bolumu). Udala se za Emrea Yetkina 2016. Postala je Mediteranska ljepotica na takmičenju ljepote u Antaliji 2006. godine. Nakon što je Burcu Biricik osvojila nagradu na Theatre festu dok je išla u srednju školu, odlučila se i profesionalno baviti pozorištem.

Dok je studirala na Sveučilištu Ege, pohađala je i satove glume u Gradskom pozorištu Bornova. Glumačku karijeru započela je u Gradskom pozorištu Opštine Bornova kao pripravnica. učestvovala je u raznim predstavama kao što su Burada Ikinin Biri, Yasli Hanimin Ziyareti, Gozlerimi Kaparim, Vazifemi Yaparim i Yedi Kocali Hurmuz.
Burcu Biricik započela je svoju glumačku karijeru na TV-u sporednom ulogom u turskoj drami Macolar (emitirana na TV kanalu Show TV). 2011. godine učestvovala je u TV emisiji “Glumačka škola” (Artiz Mektebi) gdje su se učesnici takmičili u glumačkim vještinama i postala je 1. rangirana.

Burcu Biricik učestvovala je u mnogim TV projektima, ali je postala vrlo popularna ulogom u popularnoj turskoj drami Flames of Desire (Hayat Sarkisi). Glumila je još u serijama Veličanstveno stoljeće, Kirmizi Oda – Crvena soba, Camdaki Kiz – Djevojka iza stakla i u seriji Fatma, popularnom Netflixovom ostvarenju, gdje je glumila glavnu ulogu.