Završila druga polufinalna večer Eurosonga: Evo tko je prošao u finale

U lisabonskoj Altice Areni održala se druga polufinalna večer na kojoj se predstavilo 18 zemalja, a kao i prije dva dana samo je njih deset prošlo u veliko finale, koje je na rasporedu u subotu. Međutim, samo njih deset je dobilo priliku boriti se za najbolju evropsku pjesmu, među kojima i predstavničke pjesme Srbije “Nova deca” i Slovenije “Hvala, ne”.

Pored srbijanskih predstavnika Sanje Ilić i Balkanike te slovenske pjevačice Lee Sirk, zahvaljujući glasovima publike i žirija, svoju evrovizijsku priču nastavljaju i predstavnici Austrije, Danske, Mađarske, Moldavije, Nizozemske, Norveške, Švedske i Ukrajine.

Pažnju publike večeras je privukao i predstavnik Crne Gore Vanja Radovanović kojeg je neslana šala koštala prolaska u finale.

U utorak je održana prva polufinalna noć Eurosonga kad su se u finale plasirali predstavnici Austrije, Estonije, Kipra, Latvije, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske. Hrvatska predstavnica Franka Batelić nažalost se nije uspjela plasirati u finale. Finalna noć Eurosonga 2018 održat će se 12. maja u subotu kada će konačno biti poznat 63. pobjednik ovog prestižnog muzičkog takmičenja.