Vijesti iz svijeta filma i showbiza

Vraćaju se ‘Šeherzada i Onur’: Pogledajte u kojoj seriji

ranjena-ljubavU proljeće 1919. godine kreće radnja nove turske serije “Wounded Love” (Ranjena Ljubav). U turskom originalu naziv serije je “Vatanim Sensin”, odnosno “Ti si moja domovina”. U seriji glavne uloge igra najpoznatiji turski glumački i bračni par – Berguzar Korel i Halit Ergenc (Šeherzada i Onur).

Popularni dvojac na male ekrane se vraća nakon mega uspješne serije “1001 noć”, koja je kod nas bila izuzetno popularna. Ko još uostalom ne pamti Šeherzadu i Onura…

Berguzar i Halit igraju supružnike Azize i Cevdata, koji se nađu nezahvalnoj situaciji, jer Cevdet mora birati između domovine i familije. U okupiranom Izmiru stanje je alarmantno, a odlazak u rat za spas domovine u rizik dovodi njegov brak, ali i život.

Najavni video za seriju je objavljen prije nekoliko dana i već je izazvao lavine pozitivnih komentara.
Serija se dugo pripremala, a najveći zadatak bio je izgraditi set koji može vjerno prikazati arhitekturu Izmira od prije gotovo 100 godina.

Popularnost Halita i Berguzar kao glumačkog para ne jenjava, a poslije “1001 noći”, zajedno su se pojavili i u seriji “Sulejman Veličanstveni”. U novoj seriji opet igraju zaljubljeni par, a Halit je nedavno za turske medije izjavio kako mu supruga na setu daje snagu i da izuzetno voli sa njom sarađivati.

Turski mediji već mjesecima najavljuju kako je riječ o najboljoj seriji snimljenoj nakon “Sulejmana Veličanstvenog”, a sudeći po kvaliteti glumačke postave i visokim produkcijskim standardima te činjenici da se serija, čija je okosnica ljubav prema domovini i ženi, počinje prikazivati u trenutku izuzetno zamršenog političkog stanja u Turskoj – nema sumnje da bi tamošnja publika od 03.11. (kada je planiram početak prikazivanja) trebala biti uz male ekrane.


Filmonizirani.net