Home / Vijesti iz svijeta filma i showbiza / U sarajevskom hotelu “Holiday” počelo snimanje filma “Suosjećanje za đavola”

U sarajevskom hotelu “Holiday” počelo snimanje filma “Suosjećanje za đavola”

U sarajevskom hotelu “Holiday” juče je počelo snimanje filma “Suosjećanje za đavola” kanadskog reditelja Guillaume de Fontena. Film je inspirisan istinitim događajima i temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva.

Film je inspirisan istinitim događajima, a koprodukcija je Monkey Pack Film-a iz Francuske, Go Films-a iz Kanade, Nexus Factory-a iz Belgije i bh.produkcijske kuće SCCA/pro.ba. Glavne uloge u filmu tumače Niels Schneider, Ella Rumpf i Vincent Rottiers.

Temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom ’92-’93. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva. Radnja filma se odvija u ratnom Sarajevu, a s obzirom na to da je bolnica “Jezero” jedan od značajnih vizuelnih simbola staradanja Sarajeva i njegovih građana planirano je da u ovom filmu bolnica bude autentično prikazana.

Radnja filma se odvija u “ratnom Sarajevu” zbog čega je planirano da se segment zdravstva iz tog vremena autentično prikaže, kao i njegova uloga i značaj, posebno zbog činjenice da je na hiljade Sarajlija, nažalost, u to vrijeme boravilo u našim bolnicama. Film će se na različitim lokacijama snimati do 16. marta u Sarajevu.

error: Zabranjeno kopiranje !!