Trener suspendovan jer mu je ekipa pobjedila sa 159 poena razlike

U Južnoj Kaliforniji je odigran posve nesvakidašnji meč u kome su košarkašice srednje škole “Dolina Arojo” deklasirale suparnice iz Blumingtona sa 161:2.

pobjeda

Nakon takvog ishoda, trener pobjedničke ekipe Majkl Anderson je suspendovan na dvije naredne utakmice zbog – nemilosrdnosti.

“Prosto mi se ova utakmica… izmigoljila. Nisam uopšte koristio startere u drugom poluvremenu. Nisam baš očekivao da će rival biti toliko loš. Nisam želio nikoga da ponizim”, rekao je Anderson, dodajući da će “slijedeći put izvesti startere iz igre već posle prve četvrtine”.

Međutim, iako je njegov tim dobio prethodne četiri utakmice sa bar 70 poena razlike, a suparnice svoj prethodni nastup završile sa “-91”, kako prenosi ESPN, trener Blumingtona Dejl Čang ima posve drugačiji stav.

“Oni su protiv nas cijelo prvo poluvrijeme igrali presing na cijelom terenu, tako su i stigli do vodstva od 104:1. Ljudi ne treba da žale naš tim, treba da žale – njegov tim, jer njegove igračice ne uče ovaj sport kako treba. Majkl je dobar strateg kada je o samom košarkaškom nadmudrivanju riječ, ali etički… ne baš toliko. Zna on da je ono što je uradio bilo pogrešno”, rekao je Čang.                    ( piše blic)