Alma Krajnić jedna od najmlađih koje su ikad nastupale u Ligi prvaka

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo su u prvom kolu grupne faze Lige prvaka savladale Vllazniju iz Albanije rezultatom 5:0, a golove za šampionke Bosne i Hercegovine postigle su Bojat, Spahić, Hadžić, Đoković i Kamerić. Detalj vrijedan pohvale desio se u 80. minuti kada je petnaestogodišnja Alma Krajnić dobila priliku da u Ligi prvaka pokaže šta zna i može.

Mali broj fudbalerki i fudbalera može se pohvaliti da su s petnaest godina upisali nastupe u Ligi prvaka, a upravo to se desilo mladoj Almi Krajnić, iz SFK 2000 Sarajevo na utakmici protiv Vllaznije, koja je postala jedna od najmlađih igračica ikad koje su nastupale u Ligi prvaka za žene.

Još pred kraj prošle sezone ova mlada fudbalerka priključila se seniorskom timu SFK 2000 Sarajevo, a u pet nastupa postigla je tri gola i tako pokazala da se na nju može računati i u seniorskom fudbalu. Samira Hurem, koja već dugi niz godina uspješno da klupe vodi naš najtrofejniji ženski tim, prepoznala je trud, želju i potencijal mlade Krajnić i pružila joj priliku u utakmici Lige prvaka. Tako je Alma Krajnić na utakmici protiv Vllaznije na terenu provela petnaest minuta i za to vrijeme našla se u tri prilike koje ipak nisu bile gol, ali koje su pokazale da će u SFK 2000 Sarajevo u narednim sezonama računati na nju. Izvor: sport1.ba