U Sarajevu umro Suad Ćupina

Doktor Suad Ćupina, potpredsjednik Univerzitetskog karate kluba Bosna i selektor karate reprezentacije Bosne i Hercgovine, umro je večeras u Sarajevu. Ova vijest potvrđena je na zvaničnoj Facebook stranici sarajevskog kluba.

– Javljamo rodbini, prijateljima, komšijama i poznanicima da je 18. oktobra 2018. u 67. godini života na Ahiret preselio naš dragi Ćupina (Smajo) Suad. Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi’un – Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo! – objavljeno je na stranici Univerzitetskog karate kluba Bosna.

Suad Ćupina je bio i trener u Bosni, a njegovi karatisti su nosioci mnogobrojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava, te drugih međunarodnih i domaćih takmičenja.

Ćupina je rođen 11. novembra 1951. godine u Mostaru. Svoje trenersko ime počeo je graditi još u bivšoj Jugoslaviji. U periodu od 1986. do 1992. godine obavljao je funkciju selektora kadetske, juniorske i ženske selekcije u borbama.

Još daleke 1968. godine počeo je da se bavi karateom, koji je bio jedna od njegovih najvećih ljubavi. Ćupina je 3. septembra 2010. godine ponio zvanje doktora nauka iz oblasti sporta.