Home / Sport / Rukometna reprezentacija BiH najbolji sportski kolektiv

Rukometna reprezentacija BiH najbolji sportski kolektiv

Prema ocjeni “Pokreta za Evropu i evropske integracije”, a uz prisustvo mnogih svjetskih ambasadora i visokog predstavnika Valentina Inzka, kao i predstavnika političkog i javnog života naše zemlje, rukometna reprezentacija BIH izabrana je za najbolji sportski kolektiv naše države. Ovo izuzetno priznanje primio je direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović.

– Sportisti svake zemlje, a u ovom slučaju naši rukometaši, su po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog društva. Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba da izgleda. Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali naš put, pogotovo u principu djelovanja koji se odnose na mlade selekcije koje u ovom trenutku žive i rade na velikom prostoru cijele Bosne i Hercegovine, i mi sa tim opredjeljenjem nastavljamo dalje gradeći na sportskim principima bolje sutra za naš rukomet u zemlji, u cjelini – kazao je Muzurović.

Muzurović je kazao da bez obzira na probleme s kojima se suočavaju, s ponosom mogu istaći da u ovom trenutku imamo u pogonu svih pet reprezentativnih selekcija koje na isključivo sportskim principima grade svoju budućnost, što je opredjeljenje i strategija reprezentativnog djelovanja kao i strategija Rukometnog saveza BiH u cjelini. Izvor:nap.ba

error: Zabranjeno kopiranje !!