Švedska osvojila prvenstvo Evrope U-21

barbarezBarbarez čestitao Naliću: Bio je veliki san s tobom voditi reprezentaciju BiH. Upravo je Barbarez putem svog Facebook profila uputio čestitku Naliću u kojoj se kaže:

– Čestitke mom nesuđenom trenerskom kolegi na osvajanju Evropskog prvenstva sa Švedskom U-21. Bio je to veliki san i želja, sa tobom voditi našu reprezentaciju BiH, ali život ide dalje i bez toga.

Mlada fudbalska reprezentacija Švedske sinoć je postala prvak Evrope nakon što je u Češkoj, gdje se prvenstvo održalo, savladala u finalu Portugal nakon izvođenja penala.

Jedan od zaslužnih za uspjeh Šveđana je i Zlatan Nalić, sin proslavljenog fudbalera tuzlanske Slobode.

Zlatan je osvojenu titulu prvaka Evrope Nalić posvetio svojoj porodici, a posebno rahmetli ocu.

Nalić je bivši fudbaler Slobode, Borca, Čelika, Panathinaikosa i Mjallbya, a kao trener radio je u ulozi konsultanta za niz timova u Ligi Prvaka i velikih svjetskih reprezentacija, a trenutno obnaša funkciju trenera-konsultanta u “A” i “U21″ švedskoj reprezentaciji.

Javnost u Bosni i Hercegovini ga pamti kao organizatora talent kampa FSBIH “Otvorena Vrata” u Skandinaviji, ali i kao kandidata za pomoćnika selektora u prošlogodišnjoj kandidaturi Sergeja Barbareza na mjesto selektora BiH. (sport.ba)