Spisak 20 rukometaša koji će braniti boje BiH u kataru

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković odredio je kojih 20 igrača će braniti boje BiH na Svjetskom prvenstvu u kataru.

markovic-odredio-20-igraca-za-katar_1419945838Na spisku za istorijski, prvi nastup na nekom od velikih takmičenja su: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Muhamed Zulfić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Duško Čelica, Ivan Karačić, Josip Perić, Dejan Malinović, Faruk Vražalić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Kosta Savić, Vladimir Vranješ, Ivan Milas, Elmir Građan i Stefan Janković.

Sa prvobitnog spiska igrača koji su prošli prvi dio priprema održanih u Mostaru otpali su golman Petar Jokanović, te Igor Mandić i Vedran Delić.

Najbolji rukometaši BiH pripreme za SP nastavit će nakon novogodišnjeg praznika u Sarajevu. U Katar putuju 4. januara, a do šampionata planete igrat će test utakmice protiv Portugala 7. januara i dva danas kasnije sa Katarom.

SP počinje 15. januara. BiH će igrati u grupi B gdje će za protivnike imati Hrvatsku, Makedoniju, Austriju, Tunis i Iran. Državni bh. tim prvi meč igrat će protiv Irana 16. januara, a cilj Zmajeva je prolazak u drugi krug takmičenja.

(oslobodjenje portal)