Spahić do 2016 godine u Bayeru

Bayer 04 produžio je ugovor sa bivšim kapitenom bh reprezentacije i povratnikom u nacionalni tim, Emirom Spahićem (34) na još 12 mjeseci, do 30. Juna 2016. Njegov važeći ugovor isticao je na kraju ove sezone, a novi ugovor potisan je jutros
„Dio sam velikog, ambicioznog i rastućeg tima ovdje u Leverkusenu i vjerujem da još mnogo toga možemo zajedno postići. Osjećam se zaista dobro i želim da sa svojim mladim saigračima podijelim svoje iskustvo”, prenosi izjavu našeg igrača oficijelna web stranica ovog njemačkog tima.
Ostanak ovog harizmatičnog stopera, Izvršni direktor Bayera, Michael Schade vidi kao važan elemenat izgradnje uspješnog tima u budućnosti:” Naš osnovni princip izgradnje veoma talentovanih i jako mladih igrača iziskuje prisustvo nekoliko iskusnih igrača na par pozicija u timu. Upravo je Emir jedan od takvih, koji je u stanju da svojim saigračima ulije dodatno samopuzdanje da vjeruju u svolje vlastite snage, posebno u teškim situacijama na terenu”.
Sportski direktor Rudi Voller vjeruje da je Spahić više nego ispunio očekivanja čelnika kluba u posljednjih 18 mjeseci igranja za Bayer. „Emir je bio, i sada je, apsolutno ključan igrač koji donosi sigurnost i pouzdanost timu. Njegove tehničke sposobnosti, snaga koju pokazuje u ključnim momentima i oslonac koji pruža svojim kolegama, čini ga vrlo dragocjenim za sve nas. Veoma smo srećni što možemo zadržati Emira kod nas, kao jednog od ključnih igrača”, istakao je Voller.
Inače, našeg reprezentativca očekuje okupljanje za meč protiv Izraela 16. Ovog mjeseca u Haifi, gdje se od njega očekuje da ponovo komanduje odbranog naših zmajeva u ovoj, moguće, presudnoj utakmici za odlazaka na Evropsko prvenstvo, 2016. u Francuskoj.

(izvor :Oslobodjenje portal)