Rukometna reprezentacija BiH porazena od Austrije

Rukometna reprezentacija BiH poražena je danas u drugom kolu Svjetskog prvenstva od Austrije s 21:23.

Bila je ovo dosta slična utakmica onoj protiv Irana, a sada smo sjajno odigrali prvo poluvrijeme. Drugo je bilo poprilično za zaborav. Činjenica da smo u nastavku dali samo osam golova, a primili 12 dovoljno govori.

bihZmajevi su sjajno odigrali prvo poluvrijeme, koje su riješili u svoju korist sa 12:11. U napadu je sjajno odigrao Senjamin Burić, dok je igrom odlično dirigovao Nikola Prce. Treba istači i veoma dobar nastup mladog Dejana Malinovića, te Benjamina Burića na našem golu. Igralo se dosta čvrsto u odbrani, a niti jedan tim nije imao više od dva gola prednosti.

Interesantno je da naš selektor u prvom poluvremenu nije koristio nikako najiskusnijeg Mirsada Terzića, kao ni Kostu Savića.

U nastavku druga slika na terenu. Bili smo bezidejni u napadu, a razbranio se i Nikola Marinović. Preko 10 minuta smo bili bez pogotka, Ivan Karačić se razigrao tek u finišu, a sve nade su nam ugašene u 53. minuti, kada je Prce prekinuo protivnički napad i dobio dvije minute. Tada smo igrali s dva igrača manje i bilo je jasno da ćemo teško protivnika stići.

Kontra napadi su nam bili očajni, Austrijanci su imali i šest golova prednosti, a u finišu smo prišli na tri pogotka, te imali dvije kontre, koje smo upropastili veoma lošim dodavanjima.

Vidjelo se da smo mogli u ovom meču i više od ovoga, ali jednostavno igra u nastavku je bilo ispod našeg nivoa. Uz to, u finišu je Vranješ dobio i direktan crveni karton.

Najbolji u našim redovima bili su mladi Dejan Malinović sa šest golova, te sjajni golman Burić. Istakao se i Burićev brat Senjamin sa četiri gola, ali u drugom poluvremenu je bio bez pogotka.

Krila su podbacila danas, jer su Vražalić i Ovčina dali samo dva gola s te pozicije. Uz to, vidjelo se da smo bili umorni, posebno u finišu susreta, kada je pala i odluka o pobjedniku. Izdržali smo 40-ak minuta u veoma dobrom tempu, diktirali rezultat i igru, a onda je došlo do neshvatljivog pada.

BiH će meč trećeg kola odigrati u ponedjeljak, 19. januara, od 17.00 sati protiv Makedonije, koja ima maksimalan učinak.
(Sport)