Povezanost

Povezanost epizoda 36

Aziz je zajedno sa Salihom pored ploče Satranc-ı Urefa. Nakon okretanja zvrka, putnik staje na polje Kin (Mržnja). Poslije Salihovog objašnjena tog polja, Aziz osjeća kao da je to upozorenje ili znak onoga što će se dogoditi na sastanku upravnog odbora.

Kada Aziz dođe u holding kako bi prisustvovao sastanku i da bi zaštitio ono mu je povjereno, nailazi na zid mržnje pred sobom. Aziz se svom snagom bori sa zlom koje je okrenuto prema njemu. Iznenadni dolazak Abdulaha efendi na sastanak diže Tahsina na noge i to mijenja tok događaja. Da li će Aziz moći zadržati svoje mjesto ili ne?

Feride nastavlja raditi sve što može kako bi izdržavala oca i domaćinstvo, a i kako bi svoje snove pretvorila u stvarnost. Da bi započela s novim životom, Feride poduzima prvi korak. Ali problemi je i dalje prate gdje god da ode. Dok se Aziz bori da izgradi čvrstu zajedničku budućnost za sebe i Feride, Feride pokušava otkriti tajnu prošlosti u svom okruženju. Život ih baca u različite smjerove.

Ali uprkos svemu oni se i dalje drže svojh snova o tome da postanu jedno. Kerem, čije su ruke vezane kako je Anet oteta, i dalje pokušava naći izlaz iz svoje bespomoćnosti. Dilema s kojom se suočava na sastanku upravnog odbora samo ubrzava njegovu potragu. Njegov odnos sa Bulentom će eskalirati nakon iznenadnog i neočekivanog preokreta događaja.