Povezanost

Povezanost epizoda 35

Istraživanje Aziza i Feride vezano za njihovu prošlost dovodi ih do suočavanja sa smrću. Azizova pitanja u želji za pravdom i podizanjem zavjese nad tajnama prošlosti ostaju bez odgovora. Kako se datum aukcije približava, tamni oblaci oko Aziza i Feride se i dalje šire.

U međuvremenu je i sve više prijetnji od nepoznatog neprijatelja. Dok Feride nastavlja odgonetnuti detalje misteriozne smrti njene tetke, Aziz pokušava shvatiti kakva sudbina veže porodicu Korkmazer i Čaglar u prošlosti. Kerem i dalje traži način kako da spasi Anet iz Bulentovih ruku, ali nije uspješan u tome.

Njegov bijes nastavlja rasti dosežući opasne nivoe. Kerem je sada odlučan učiniti sve što mora kako bi uzeo minijaturu koju želi Bulent. Bulent s druge strane odnos koji polako i na silu uspostavlja s Keremom vidi samo kao početak i želi učiniti sve što je potrebno kako bi ojačao svoj odnos s Keremom i zadobio ga na svoju stranu.

Da bi to postigao, ne oklijeva ni jednu sekundu za zatruje odnos između Kerema i Aziza. Kako bi se osvetio Keremu, Firat pokreće veoma opasan plan. Ali na ga kraju situacija s kojom se suočava dovodi do nekoga koga nije očekivao. To mu daje još veću priliku za postizanje svog cilja.