Osman

Osman 125 epizoda

Malhun Hatun je uhapšen i zatvoren zbog namjere da ubije Ismihan Sultan. Ismihan Sultan traži nekoga ko će lažno svjedočiti o njemu. Hoće li Ismihan Sultan uspjeti uvjeriti Bengi Hatun da svjedoči u njenu korist?

Osman beg je odlučan da ne ostavi Malhun Hatuna u tamnici, on će upasti u Söğüt, ali kakav će plan napraviti kada su sve strijele na njemu? Bengi Hatun je jedini svjedok spasenja Malhuna Hatuna. Bala Hatun dat će sve od sebe da ubijedi Bengi Hatuna. Hoće li Bengi Hatun stati na stranu Ismihan Sultana ili Osman Bega?

Ako Bengi Hatun kaže istinu, Alčičekov život je ugrožen. Osman-beg će štampati Söğüt ako Bengi Hatun ne kaže istinu. Hoće li Osman beg uspjeti spasiti Malhun Hatun? Bursa Tekfuru Valens zna da Osman beg želi da ustoliči sultana Mesuda.

Ako se tako nešto dogodi, očigledno je da će Konya postati jača. Šta će Tekfur Valens učiniti da to spriječi?Ismihan Sultan sprema veliku zamku za Osmana.

On dodjeljuje najveću stražarsku jedinicu Al-i Selcuka. Osman Bey je zaglavljen u uglu. Kako će se Osman beg izvući iz ovog pritiska?