Osman

Osman 123 epizoda

Naymanov napad na štab je prilično krvav. Kako je Osman beg, koji je obaviješten da je Konak u opasnosti, uspio napustiti štab uprkos velikom napadu Najmana? Usljed velike racije na vilu, Bala Hatun je teško povrijeđena. Kako su ljudi u vili odbili napad?

Osman beg, vidjevši Bala Hatun povrijeđenu i nepomičnu, zaklinje se na osvetu. Hoće li Bala Hatun biti bolje? Najman, koji je zarobio Turgut Bega i njegove alpe, počeo je da dobija jednu po jednu glavu. Najman, koji je zarobio Turgut bega, prijeti Osman begu.

Kaže da ako ga ne poslušaju, neće ga održati u životu. Kako će Osman-beg odgovoriti na ovu prijetnju? Šta će učiniti da Turgut Bega ne ostavi u rukama Najmana? Hoće li Osman Bey uspjeti spasiti Turgut Beya iz zatočeništva uprkos Naymanovoj velikoj igri?

Osman Bey priprema Nejmanu neviđeni kraj. Kako Cerkutay i Turahan služe ovom planu?Ismihan Sultan je odlučan da ostavi Osman-bega na miru. Za to ispunjava svog sina sultana Alaeddina. Hoće li Ismihan Sultan uspjeti ostvariti svoju ambiciju?