Oreo Dream Cake

oreo-dream-cake-15eb40379e6546b6da0fe6687044acd9_view_l-634x330Sastojci:
Podloga

2 pakovanja (154 gr pakovanje) Oreo keksa
100 gr maslaca

Čokoladna krema

200 gr tamne čokolade
1 dl šećera u prahu
100 gr maslaca
2 kašike hladne, jake kahve
7 komada Oreo keksa za slaganje u krug

Čokoladni mousse

100 gr tamne čokolade
50 gr maslaca
2 kašike jake kahve
1 dl šećera u prahu
6 bjelanjaka
2 lista želatina

Krema

250 gr mascarpone sira
2.5 dl slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
1/2 limenke slatkog, kondenzovanog mlijeka
1 kašikica vanili šećera
4 lista želatina
1 pakovanje Oreo keksa

Priprema:

Za podlogu ćete izmrviti Oreo keks (cijeli sa kremom) i u njega dodati otopljeni maslac, dobro izmiješati i utisnuti u modlu za torte prečnika 24-26 cm. Ostavite u frižider dok pravite čokoladnu kremu.
Za čokoladnu kremu ćete pjenasto izmiksati maslac i šećer u prahu, te dodati kahvu i otopljenu čokoladu. Miksajte sve oko 5 min. da dobijete finu kremu.

Uzmite podlogu iz frižidera i premažite je kremom. Na kremu u krug posložite 7 oOreo keksića i ostavite na stranu.

Za čokoladni mousse ćete otopiti čokoladu i maslac i u vruću smjesu dodati dva lista želatina, koja ste prethodno natopili u hladnoj vodi i dobro ocjedili. Sve dobro izmiješajte da se želatin otopi u čokoladi. Bjelanjke čvrsto izmiksajte sa šećerom u prahu i dodajte kahvi i lagano umiješajte otopljenu čokoladu. Sve lagano izmiješajte da se sjedini. Ostavite ga na kratko u zamrzivač da se stegne jer će se lakše stavljati na Oreo.

Za kremu od sira otopite bijelu čokoladu i pjenasto je izmiksajte sa sirom. U to dodajte kondenzovano mlijeko i miksajte 1-2 min. Dodajte i vanili šećer. U to dodajte 4 lista želatina, koja ste natopili u hladnoj vodi, dobro ocijedili i otopili u malo vrućoj vodi (kašika, dvije vode). Otopljeni želatin umiješajte u kremu od sira. Čvrsto izmiksajte i slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu od sira i u to dodajte izlomljene Oreo kekse. Sve lagano izmiješajte i pripremite za slaganje torte.

Slaganje:

Napravili ste podlogu i premazali je čokoladnom kremom, na koju ste poslagali u krug Oreo kekse. Sad uzmite čokoladni mousse i kašikom stavljajte gomilice u krug da pokrijete Oreo kekse.
Sada uzmite krem od sira i Orea i prvo kašikom popunite krug u sredini, pa isto kašikom popunite prostor oko obruča i podloge i onda pokrijte kremom cijelu tortu!
Ostavite je u frižideru tokom noći. Kada je dobro ohlađena uzmite nož i odvojite je, te skinite obruč. Po želji ukrasite tortu.

(Divithana)