Torta sa malinama

Sastojci: Podloga: 300 grama mljevenog keksa, 200 grama mljevenih oraha, 100 grama šećera u prahu, sok od narandže

Fil 1: l litar mlijeka, 3 pudinga od vanilije, 3 kašike gustina, 200 grama maslaca, 200 grama šećera, oko 300 grama keksa sa malinama (keks isti kao jafa samo je s malinama)

Fil 2: 300 grama ili više zamrznutih malina

Glazura: 100 grama čokolade za kuhanje, 100 ml slatkog vrhnja, 1 kašičica za kafu meda, 1 kašičica maslaca

Način pripreme: Prvo pripremite fil, pomiješate puding i gustin i dodate mu mlijeka da ih razmutite. Ostali dio mlijeka od litra stavite da prokuha, dodate mu šećer, kad je prokuhalo dodate razmućeni puding i gustin i kuhate da se fil zgusne. Možete ga prebaciti u drugu posudu i prekriti najlon folijom koju direktno stavite na topao fil kako se ne bi stvorila korica. Kad se fil potpuno ohladi pomalo mu dodajite maslac i mutite. Za podlogu sastavite orahe i keks, dodajte maslac isječen na kockice i rukom uradite smjesu, na to dodajite po malo soka da dobijete finu masu od koje u kalupu 26 ili 28 napravite podlogu za tortu.

Na podlogu nanesite ¼ fila i preko njega poredajte keks tako da onaj čokoladni dio dodje na fil. Sad preko keksa stavite zaledjene maline i preko malina ostatak fila. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru. Nakon toga skinete obruč, možete ostaviti malo fila pa onda s njim okolo premazati tortu i popuniti gdje su ostale praznine. Glazuru napravite tako da vrhnje i med stavite da se zagriju, ne da prokuhaju, pa ih prelijete preko čokolade koju iskidate na komadiće i maslac. Mutite kašikom sve dok ne dobijete jednu finu glatku glazuru i nakon par minuta dok se rashladi prelijete je preko torte. Ukrasite po svojoj želji.