Novi uspjeh naše najbolje biciklistkinje: Lejla Tanović druga u Grčkoj

novi-uspjeh-nase-najbolje-biciklistkinje-lejla-tanovic-druga-u-grckoj_1432018157Lejla Tanović je osvojila drugo mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnoj etapnoj UCI utrci u Grčkoj, što je našoj najboljoj biciklistkinji donijelo nevjerovatnih 70 UCI bodova. Lejla trenutno ima 186 bodova i uskoro bi se trebala naći i Top 100.

Uživa u rezultatima

– Lejla je vozila najtežu etapu i dala je svoj maksimum, što joj je bilo dovoljno za treće mjesto. Nakon završene tri etape, Tanović je zauzela drugo mjesto u generalnom poretku i tako osvojila 70 UCI bodova. Izuzetno sam ponosan na njenu vožnju, pokazali smo da je Lejla nova nada svjetskog biciklizma, rekao je trener Amar Njemčević.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je ruska vozačica Ana Konovalova, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio svjetski šampion u maraton kategoriji grčki vozač Ilias Periklis.

– Izuzetno sam sretna zbog utrke gdje sam pokazala svoj puni potencijal. Dodatno mi je otežalo što se neočekivano nije moglo doći do feed zone, pa su takmičari vozili utrku sa jednom flašom vode. Napokon su se isplatili svi moji treninzi i trud. Dugo sam pratila trenerov režim treninga i napokon možemo uživati u rezultatima. Sada slijedi mali odmor i onda nastavljamo sa prikupljanjem bodova, istakla je Lejla Tanović.

Naredna UCI utrka na kojoj će nastupiti naša najbolja vozačica je UCI C2 utrka u Istanbulu, nakon čega će Lejla početi sa pripremama za prve Olimpijske igre u Bakuu.

Olimpijada u Bakuu

– Sada nam slijede pripreme za još dvije UCI utrke sa ciljem osvajanja UCI bodova, te se nadamo da ćemo do kraja avgusta probiti granicu i ući u 100 najboljih na svijetu. Poslije nastavljamo sa pripremama za cestovnu utrku, odnosno prve Olimpijske igre u Bakuu. Morat ćemo trening prilagoditi ovoj disciplini i dat ćemo svoj maksimum da se Lejla što kvalitetnije spremi, rekao je za kraj Njemčević.

(Oslobodjenje portal)