Moskva: Damir Džumhur u četvrtfinalu

damirNaš najbolji teniser plasirao se danas u četvrtfinale ATP Challengera u Moskvi pobjedom nad 376. igračem na ATP listi, Bjelorusom Maksimom Dubarenkom sa 2:0 (6:4, 6:3 ) nakon sat i po vremena igre

Damir je danas bio puno sigurniji nego u meču prvog kola, iako je u prvom setu izgubio jedan servis gem, ali je dobio dva, iskoristivši dvije od četiri break šanse. U prvom setu servis je dobro funkcionisao sa 68% ubačaja i 70% realizacije (14/20).

U drugom setu Damir brzo pravi break, istovremeno spašavajući dvije šanse Dubarenka na svoj servis i vodi sa 4:2. U sedmom gemu,na servis protivnika Džumhur igra agresivno i stiže do tri vezane break lopte. Bjelorus spašava sve tri i ipak spašava svoj servis za 3:4. Damir dobija gem na svoj servis za vođstvo od 5:3. U slijedećem gemu, Džumhur stiže do set-meč lopte koju odmah i koristi za 6:3 i pobjedu.

Na kraju, Damir je završio meč sa 71% ubačenog prvog servisa i 68% realizacije. Od deset stvorenih break prilika iskoristio je 4, spasivši istvoremeno četiri od pet na svoj servis.

U četvrtfinalu nešag igrača koji je postavljen za trećeg nosioca turnira čeka Argentinac Horacio Zeballos (8. nosilac, 142 ATP).

Danas popodne naša kombinacija Džumhur/Brkić igra protiv prvih nosilaca turnira Sergeja Betova i Mihaila Elgina.  (Oslobodjenje portal)