Mlada reprezentacija Srbije savladala Brazil i postala novi svjetski prvak

mlada-reprezentacija-srbije-savladala-brazil-i-postala-novi-svjetski-prvak_1434792319Fudbaleri Srbije novi su svjetski prvaci u uzrastu do 20 godina i to nakon što su danas nakon produžetaka slavili (1:2) protiv favorizovanog Brazila.

Naše komšije je u vođstvo doveo Mandić golom u 70. minuti susreta da bi svega tri minute kasnije Andres Pereira vratio stvari na početak i utakmicu odveo u produžetak.

U produžetku je Brazil dominirao i imao nekoliko odličnih prilika, a onda je u 118. minuti sijevnula velika kontra Srbije koju je uspješno realizovao Maksimović i slavlje je moglo početi.

Dodajmo da je treće mjesto osvojio Mali koji je slavio (3:1) protiv Senegala. Sva četiri gola su pala u drugom dijelu. Prvo je u 64. Wadji doveo Senegal u vodstvo da bi deset minuta kasnije Traore vratio stvari na početak.

U 76. Sacko je promašio jedanaesterac, a sedam minuta kasnije Traore donosi potpuni preokret ekipi Malija da bi u 86. Niang promašio jedanaesterac i propustio vratiti stvari na početak, a konačan udarac Senegalu zadao je Samassekou u 91. minuti utakmice postavivši konačan rezultat. (Oslobodjenje portal)