Monday, October 25, 2021
HomeSportMisimović ponovo igra za Guizhou Renhe

Misimović ponovo igra za Guizhou Renhe

misimovicZvjezdan Misimović ipak je odlučio da prekine igračku mirovinu i ponovo obuče kopačke. Naime, vlasnica kineskog Guizhou Renhea, za koji je Misimović nastupao tokom dvije sezone, zajedno sa Zlatanom Muslimovićem, zamolila je rekordera po broju nastupa za bh. selekciju da se ponovo aktivira.

Razlog je što se Guizhou Renhe trenutno bori za opstanak u kineskoj ligi i to samo sezonu, nakon što je, ponajviše zahvaljujući upravo Misimoviću, osvojio Kup.

Misimović je, nakon dužeg nagovaranja, uspio pristati pomoći ekipi, te će odigrati četiri mjeseca u Kini, nakon čega ide u definitivnu igračku penziju.

Za to vrijeme, njegova funkcija team-koordinatora u reprezentaciji BiH će biti zamrznuta, a po završetku kineske epizode, Misimović će se ponovo priključiti A selekciji, za koju pak neće igrati, s obzirom na to da se oprostio od dresa bh. tima, uzevši njemačko državljanstvo.

Zajedno sa Misimovićem, u Guizhou Renheu će igrati i Sejad Salihović, koji je potpisao ugovor vrijedan dva miliona dolara na godinu. (Oslobodjenje portal)

SLIČNE OBJAVE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije objave

Recent Comments