MEHMED BAŽDAREVIĆ:”Pobjedit ćemo Izrael 1:0 u 93.minuti tokom sudijske nadoknade!”

pr mesa bazdarevicBHT1 u srijedu 20.maja emitovat će novo izdanje emisije INTERVIEW20 sa selektorom fudbalske reprezentacije BIH, Mehmedom Baždarevićem.

U razgovoru sa urednicom Sanelom Prašović Gadžo selektor Baždarević prognozira rezultat utakmice protiv Izraela koju reprezentacija BIH igra 12.juna, osvrće se na pripremljenost ekipe i pojedinih igrača, komentira kako će tačno izgledati pripreme i pojašnjava zašto će ekipa biti smještena u Sarajevu.

Mehmed Baždarević u emisiji INTERVIEW20 osvrnuo se i na trenutno ne igranje bh reprezentativaca u njihovim klubovima, a posebice je govorio o Edinu Džeki i Asmiru Begoviću.
“Edin Džeko zaslužuje da igra u MC i ako on ne vidi tu sebe u narednom periodu onda bi bilo dobro da promijeni klub i da igra!”- ustvrdio je, izmedju ostalog, Baždarević.

Na direktno pitanje urednice Sanele Prašović Gadžo da li za utakmicu protiv Izraela planira Emira Spahića, selektor je odgovorio potvrdno.

Baždarević je u emisiji ustvrdio i da se igra u reprezentaciji mora zaslužiti, te da i dalje vrijeme koristi za obilazak nekih novin igrača kao što je mladi Dženis Burnić.

U ovoj emisiji INTERVIEW20 Mehmed Baždarević prognozira i da će Željezničar biti prvi na tabeli, osvrće se na svoju igru u jugoslavenskoj reprezentaciji i prijateljstva izmedju igrača iz tog vremena koja, kako je rekao, traju još uvijek.

U najavnom traileru za ovo izdanje emisije INTERVIEW20 pogledajte ko je za selektora bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije najbolji trener na svijetu, kao i neke dijelove iz iznimno zanimljive emisije koju ćete gledati u srijedu 20.maja u 21.00h na BHT1.       (Lana Fazlić)

(bh-vjesnik.net)