Lemez i Salkić u finalima EYOF-a

timthumbNa Evropskoj olimpijadi za mlade sportiste u gruzijskom Tbilisiju u finale su se uspjele plasirati bh. atletičarke Katarina Lemez, koja je u disciplini 800m ostvarila rezultat 2:15,83 i bacačica diska Mediha Salkić, koja je već u prvom pokušaju prestigla normu od 44m i sa novim ličnim rekordom od 44,96m također ušla u finale.

Bh. plivaču Mihajlu Čeprkalu je u disciplini 400m kraul za par centimetara izmakla medalja i morao se zadovoljiti nezahvalnim 4. mjestom, s rezultatom 3:55,49. Čeprkalo se može ipak radovati ovom rezultatu, jer je s njim ispunio olimpijsku ”B” normu za olipijadu u Rio de Janeiru 2016.

BiH je po prvi put na višesportskom takmičenju u organizaciji MOK-a i EOK-a imala predstavnika iz gimnastike. Naime, Sergej Malić – Čorni zauzeo je 79 mjesto u razboju i 75 mjesto u preskoku od ukupno 83 takmičara, saopćeno je iz OK BiH.

Košarkaši BiH su pobjedili drugu utakmicu zaredom i porazili domaću reprezentaciju Gruzije rezultatom 81:74. Bh. košarkaši su se već plasirali u polufinale, a danas ih očekuje utakmica grupne faze s Turskom.

Skakačica u vis Lamija Pašalić uspjela je preskočiti 1,61m, što nije bilo dovoljno za plasman u finale.(federalna.ba)