Home / Sport / Džumhur: Cilj je jasan, želim biti među prvih 50

Džumhur: Cilj je jasan, želim biti među prvih 50

Damir Džumhur održao je press konferenciju na kojoj je govorio o svojim nastupima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iskoristio bih ovu priliku da prvo izjavim saučešće porodici Fuada Krvavca, koji je sinoć preminuo. Mislim da je to tužna vijest za sve nas”, rekao je Damir na početku konferencije za novinare, a onda se osvrnuo na američku turneju.

“Turneja koja je krenula od Memphisa. Nakon DC-a sam zabilježio prvu pobjedu na ATP turnirima ove godine, koja mi je dala puno samopouzdanja i zbog čega pravim dobre nastupe ove godine. U Dubaiju sam imao najveću pobjedu u karijeri – protiv Wawrinke. Nakon toga su uslijedila dva nastupa u masters seriji gdje sam prolazio prvo kolo. Mislim da su rezultati ove godine definitivno najbolji u odnosu na sve prethodne godine, pogotovo ako pogledate pozicije igrače protiv kojih sam igrao. Nisam gubio od igrača koji su slabije rangirani od mene, a pobjede su protiv jačih. Došao sam na taj nivo gdje mogu da se nosim sa apsolutno svima, to sam dokazao protiv Del Potra, Wawrinke, Ramosa, pa i Kyrgiosa, kojem sam olako prepustio taj prvi set.”

“Zverev je sinoć igrao tri seta s Kyrgiosom bez ijedne break lopte, dok sam ja uspio osvojiti dva breaka.”

“Što se tiče mučnine na meču protiv Chunga. Miami je mjesto s dosta vlage i vrućine. To je bio prvi dan kada je bilo zaista vruće i sparno. To je malo utjecalo na moju mučninu. Osjetio sam da dosta gubim snagu. Nekako sam to uspio prevazići. Na kraju meča je bilo najgore, ali sam uspio odigrati do kraja i pobijediti. U proteklim mečevima nisam imao tih problema. Povredu leđa sam vukao od Dubaija. Na Indian Wellsu nisam bio siguran hoću li igrati uopšte. Veliki sam borac i ne predajem mečeve. Mučnina je bila samo zbog vremena u Miamiju.”

“Cilj za ovu godinu je jasan – prvih 50. Krenuo sam dobro, mogu da pravim dobre rezultate. Nakon DC-a dolazi sezona šljake, nadam se da ću nastaviti s dobrim rezultatima. Mislim da na šljaci ne bi trebalo biti većih problema.”

“Meč protiv Holandije je historijski za nas. To je reprezentacija koja ima dosta dobar tim, ali koji može da se pobijedi. Haasea znam jako dobro. protiv kojeg imam pozitivan skor. To će biti možda i najbitniji meč između mene i njega. Njihov drugi igrač je nepoznanica i nad njim imamo veliku prednost. Njihov double je odličan i pravi odlične rezultate na DC-u. To će biti najteži meč i ne računamo na taj bod. Pobjede protiv Haasea i protiv drugog igrača bi nam trebale biti dovoljne. Znamo koliko smo blizu prolaska. Želimo napraviti korak dalje i iznenaditi sve. Nije realno da se nadamo takvim rezultatima s obzirom na državu iz koje dolazimo. Pozivam sve navijače, jer treba napraviti dobru atmosferu. To nam mnogo znači i može nam samo pomoći.”

“Nažalost ćemo ponovo biti bez pravog selektora, ponovo će to biti neka improvizacija. Nisam najzadovoljniji tom odlukom, ali tako je kako je. Brkić će biti prijavljen kao selektor. To je stvar koju moramo riješiti i moramo naći nekoga ko će moći da nas vodi bez izostajanja. Svi smo mi u dobrim odnosima s Amerom, ali nemamo previše informacija i ne želim bilo šta nagađati.”

“Pobjede nad velikim igračima svako doživljava emotivno, pogotovo ja, koji sam jako emotivan. Pobjeda nad Wawrinkom je bila u utorak, a već u srijedu sam imao novi meč, tako da nisam imao previše vremena da se radujem toj pobjedi. Moram se uvijek pripremati za naredne mečeve i najteži su mečevi nakon pobjeda protiv velikih igrača. Uglavnom mladi igrači gube te ‘naredne’ mečeve, zato mi je drago što sam uspio pobijediti i Granollersa, koji me prošle godine dobio za samo sat vremena. Možda mi je pobjeda nad njim značila više nego nad Wawrinkom.”

“Prijavljen sam za Marakesh, ali mislim da ću taj turnir otkazati te se dodatno spremati za Monte Carlo, koji je možda najbitniji nakon Roland Garrosa. Želim dobar rezultat u Monte Carlu, jer sam tamo odlično igrao prošle godine.”

error: Zabranjeno kopiranje !!