Džeko: Svaka nagrada, a posebno ona koja dolazi iz moje domovine je meni posebno vrijedna

Prijatno me iznenadila informacija da me Vijeće ministara BiH nagradilo i to Državnom nagradom za sport, za promociju BiH u svijetu, kazao je Edin Džeko u prvoj reakciji na cijest da je dobtinik ovog prestižnog priznanja.

– Želim iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se na tome, jer od prvog dana svoje karijere cilj mi je bio da, kroz svoje igre i ponašanje promovišem i državu, jer sam ponosan što sam rođen u Bosni i Hercegovini. Ponosan sam što uz moje ime, bilo gdje da krenem i bilo gdje da dođem, stoji zastava naše zemlje i tako je oduvijek i bit će zauvijek. Svaka nagrada, a posebno ona koja dolazi iz moje domovine je meni posebno vrijedna i bitna.

Da, sportisti jesu najbolji ambasadori BiH u svijetu i zato im treba podrška države, vlasti i navijača, jer svi mi sa ponosom nosimo grb na srcu. Bilo je uspona i padova, bit će ih još, ali najbitnije od svega je da znamo odakle dolazimo i da sa sobom nosimo dobrotu i poniznost i vjeru u ono što radimo, a ljudi će prije ili kasnije, prepoznati iskrenost u tome!

– Hvala vam još jednom i svima želim mnogo sreće, ljubavi, smijeha, manje problema, više pobjeda i puno zdravlja u 2017. Svi zajedno smo to i zaslužili – kazao je Džeko.

Džeko će novac predviđen za državnu nagradu za sport, podijeliti u humanitarne svrhe, a njega je za ovu državnu nagradu za sport predložila Asocijacija sportskih novinara.(Nap.ba)