Home / Vijesti iz svijeta filma i showbiza / Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik

Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik

Bez obzira što je proslo čak 20 godina od premijer filma “Titanik” on i danas zarađuje 17.000 eura godišnje, te se o njemu i dalje priča. Objavljeni su manje poznati detalji o njegovom snimanju, među kojima i taj da je 80 posto ekipe završilo u bolnici nakon što im je servirana supa u koju je bila ubačena halucinogena droga.

Scena u kojoj voda silazi niz Velike stepenice mogla se snimiti samo jednom jer su znali da će voda uništiti cijeli set. Scenu u kojoj se putnici muče u moru snimana je u spremniku napunjenom s 350.000 galona vode, a dubokom jedan metar. Voda je bila zagrijana na 26 stepeni, a ledeni dah je dodan specijalnim efektima.

Kapetana Smitha trebao je glumiti Robert De Niro, ali je odustao zbog stomačnog virusa. Lindsay Lohan koja je tada imala devet godina trebala se pojaviti u ulozi Jackove mlade prijateljice Core Cartmell, ali je odlučeno da zbog svoje crvene kose ne dobije ulogu.

Reece Trhompson III koji je imao manju ulogu neimenovanog dječaka-putnika na Titaniku kazao je kako je zaradio više od 22.000 dolara od čega je platio fakultetsko obrazovanje i kupio automobil. Danas ima 25 godina i radi kao direktor digitalnog marketinga.

Za uspjeh filma najviše je zaslužan režiser James Cameron za kojeg je Kate Winslet kazala da ne biste vjerovali kakav temperament ima, te da ga se plašila. On je osvojio tri Oscara za Titanik. Sam je snimao scenu kada je Jack crtao skicu nage Rose i sam je nacrtao tu sliku.

Na glumce je pazilo 20 spasilaca i svima je bilo zabranjeno da izlaze iz bazena do kraja snimanja scene pod prijetnjom da će biti izbačena iz filma. Posljednju noć snimanja na Novoj Scotiji, neko se želio našaliti pa je stavio ilegalu halucinogenu drogu PCP i supu od školjki koja je poslužena glumcima i filmskoj ekipi, a 80 ih je završilo u bolnici.

Tokom snimanja Leonardo DiCaprio je ostao bez svog ljubimca guštera kojeg je pregazio kamion i plakao je. Također, bio je razočaran zbog snimanja kojem nije bilo kraja i prijetio je da će izvršiti lobotomiju posuđem sa seta. Cameron je upoznao svoju petu ženu upravo na snimanju ovog filma. Suzy Amis je glumila Roseinu unuku Lizzy Calvert. Danas imaju troje djece.

Kada je u pitanju pjesma za kojom je poludio cijeli svijet “My Heart Will Go On” nije se svidjela Cameronu jer je smatra klišeom. Kompozitor James Horner je tajno dogovorio snimanje sa Celine Dion i nakon što je čuo demo snimak Cameron je pod pritiskom popustio i odlučio da je uključe u cijelu priču. Pjesmu ne voli ni Winslet, a i sama Dion nije neki fan.

error: Zabranjeno kopiranje !!