Home / Sport / Damir Džumhur: Pobjeda mojoj domovini za Dan nezavisnosti

Damir Džumhur: Pobjeda mojoj domovini za Dan nezavisnosti

Džumhur je u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju slavio protiv Švicarca Stana Wawrinke rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4) i 6:3.

Nakon pobjede protiv trećeg igrača svijeta, Džumhur nije krio oduševljenje.
“Mislim da sam ovom pobjedom pokazao da mogu igrati protiv najboljih igrača na svijetu. Nemam više sebi šta da dokazujem, ja sam to znao i ranije, ali naravno da je potrebno neko vrijeme da dođu dobri rezultati. Mnogi su na početku sezone bili skeptični, ali sam pokazao da igram jako dobar tenis”, rekao je Džumhur i dodao:

“Jako tijesan poraz od Del Potra, a potom i pobjeda protiv Wawrinke. Mislim da sam ovom pobjedom pokazao da mogu igrati na bilo kojoj podlozi s bilo kojim igračem. Odigrao sam odličan meč zaista. Nakon ta tri uvodna gema gdje je Wawrinka pogodio sve što se moglo pogoditi, stao je s igrom, ja sam se digao. Borio sam se zaista od početka do kraja. Dobro sam servirao cijeli meč, izuzev gema kod 5:1 kada sam napravio tri duple. Osjetio sam malo pritisak, jer je to bio gem kojim sam trebao završiti meč”, prenosi Radiosarajevo.

Pobjedu je poklonio svojoj domovini za Dan nezavisnosti.
“Ovu pobjedu poklanjam svim građanima Bosne i Hercegovine i čestitam Dan nezavisnosti mojoj jedinoj Bosni i Hercegovini”, rekao je Džumhur.

error: Zabranjeno kopiranje !!