Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svijeta u 2014 godini

Cristiano Ronaldo najbolji je igrač svijeta za 2014. godinu. Portugalac je večeras u Zurichu izabran za najboljeg igrača svijeta od strane Svjetske fudbalske federacije (FIFA).
cristiano-ronaldoFoto:Reuters

Ronaldo je Zlatnu loptu za najboljeg fudalera na svijetu dobio ispred njemačkog golmana Manuela Neuera i argentinskog velemajstora Lionela Messija.

Ovo je Ronaldu ukupno treća nagrada za najboljeg igrača svijeta. Odbranio je titulu od prošle godine, a prvi put je za najboljeg izabran 2008. godine.

Nagradu za najbolju fudbalerku svijeta za 2014. godinu ponijela je Njemica Nadine Kessler.

U sklopu manifestacije biran je i najbolji trener. U konkurenciji su se našli Carlo Ancelotti, Diego SImeone i Joachim Low.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor Njemačke Joachim Löw, koji je sa ovom reprezentacijom osvojio titulu prvaka svijeta u Brazilu.

Pored titule najboljeg fudbalera za 2014. godinu, na FIFA gala svečanosti proglašen je i najbolji tim protekle godine.

U idealni tim godine izabrani su: Manuel Neuer (Bayern Minhen), Philipp Lahm (Bayern Minhen), Sergio Ramos (Real Madrid), David Luiz, Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Angel Di Maria (Manchester United), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Arjen Robben (Bayern).

(izvor Oslobodjenje portal)